Meer Ierland Blog


Weekend vrij? Op naar Dublin!


De hoofdstad van Ierland, Dublin, leent zich perfect voor een hip weekendje weg voor een redelijke prijs.

Weekendje DublinWinkelen Dublin
Winkelen doe je in Dublin zonder op of om te kijken, de winkelstraten zijn namelijk alleen voor voetgangers toegankelijk en daarmee de ideale plek om rond te kijken en flink te shoppen. Probeer bijvoorbeeld Grafton Street, daar winkelt heel Dublin tot ze de tassen niet meer kunnen dragen! Je kiest er nieuwe outfits en bezoekt er de winkels van grote modeketens. Voor een wat rustigere shop ervaring bezoek je de verschillende markten zoals die in Cow's Lane waar juwelen en accessoires van eigenaar wisselen. Op de zogenaamde "Designer Mart" koop je ook vers brood en lekkere rustieke streekproducten. Hier shop je ook chique souvenirs voor het thuisfront en bewonder je klassieke en moderne vormen van traditionele sieraden uit Ierland.

Cultuur
Als hoofdstad van het land is Dublin sinds jaar en dag ook de culturele hoofdstad. Dat merk je duidelijk aan de grote hoeveelheid musea die er te bezoeken zijn. Parel op de kroon van Dublin is het National Museum of Ireland waar de trots van de Ieren is omgezet in kunst, maar ook bezoek je het Pearse Museum in een oude school of een voorstelling van traditionele dans die dankzij het immense succes van Riverdance weer hartstikke populair is. Op verschillende plekken in de stad worden optredens verzorgd, want deze ervaring moet je natuurlijk krijgen op de plek waar de dans is ontstaan.

Nachtlevendublin guinness
Voor je vertrekt moet je een avond in het Ierse uitgaansleven ondergedompeld zijn, dat is wat ruiger dan je misschien vermoed maar altijd gezellig. Onder het genot van een groot glas bier (bijvoorbeeld het donkerbruine stout Guinness) of een goed glas whiskey uit de regio spreek je de locals, waag je een dansje op de klanken van de vele live bands die 's avonds en 's nachts in de kroegjes spelen en haal je herinneringen op aan dit geweldige uitstapje naar Dublin! Pas wel op met de Ierse whiskey, voor je het weet wil je nooit meer naar huis.

#weekend#dublin#winkelen#guinness drinken#genieten

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 23 Feb 2013

Meedoen?